کد خبر : 1911
تاریخ انتشار : جمعه 2 دسامبر 2022 - 12:32
1,242 views بازدید

قیمت و خرید بهترین تلسکوپ حرفه ای تلسکوپ خانگی ارزان دیجی کالا

تلسکوپ در واقع دوربینی بزرگ می باشد که به منظور رصد ستارگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به کمک این دوربین می توان اجرام آسمانی را مشاهده نمود و در حقیقت این ابزار با بهره گیری از تابش الکترومغناطیس قادر به نمایش ستارگان و اجرام آسمانی به صورت واضح و روشن می باشد. راهنمای خرید تلسکوپ اولین تلسکوپ در اوایل قرن هفدهم در هلند اختراع […]

تلسکوپ در واقع دوربینی بزرگ می باشد که به منظور رصد ستارگان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. به کمک این دوربین می توان اجرام آسمانی را مشاهده نمود و در حقیقت این ابزار با بهره گیری از تابش الکترومغناطیس قادر به نمایش ستارگان و اجرام آسمانی به صورت واضح و روشن می باشد.

قیمت و خرید اینترنتی بهترین تلسکوپ حرفه ای تلسکوپ خانگی ارزان دیجی کالا

راهنمای خرید تلسکوپ

اولین تلسکوپ در اوایل قرن هفدهم در هلند اختراع شد که لنزهای آن شیشه ای بود. بعد از گذشت چندین دهه تلسکوپ هایی روی کار آمدند که از نوع بازتابی بوده و از آینه در آن ها استفاده می شد. این تغییر و تحول زمینه ساز ساخت رادیو تلسکوپ در سال ۱۹۳۰ و تلسکوپ فرابنفش در سال ۱۹۶۰ شد.

تلسکوپ در واقع برگرفته از دو کلمه یونانی تله (دور) و اسکوپین (دیدن) می باشد. این واژه اولین بار توسط ریاضیدانی ایتالیایی به نام جووانی دمیزیانی در نمایشگاه وسایل گالیله در آکادمی دلینچی مورد استفاده قرار گرفت.

انواع تلسکوپ‌ها طبق تشخیص طول موج نوری

  • پرتو ایکس X-Ray: طول موج به کار رفته در این تلسکوپ از نور فرابنفش کوتاه تر می باشد.
  • فرابنفش   ur؛ با طول موجی کوتاه تر از نور مرئی.
  • نوری Visible؛ بهره مند از نور مرئی.
  • فروسرخ؛ با طول موجی بلندتر از نور مرئی.
  • زیر میلی‌متری Submilimetre؛ با طول موج بلند‌تر از نور سرخ.

تلسکوپ نوری

این نوع از تلسکوپ ها قادر به فراهم نمودن طیف مرئی نور و نیز افزایش قطر زاویه و روشنی اجرام می باشند و به واسطه آینه یا عدسی خود تصاویر را ایجاد خواهند نمود. به طور کلی تلسکوپ های نوری را می توان در سه گروه دسته بندی نمود:

  • تلسکوپ شکستی

این تلسکوپ به منظور ایجاد تصویر دارای عدسی می باشد و از آن جایی که اولین بار توسط گالیله به کار برده شد به آن تلسکوپ گالیله نیز می گویند.

  • آکروماتیک

این نوع تلسکوپ دارای دو عدسی می باشد که یکی از این عدسی ها از نوع شیئی (جمع آوری کننده نور) و دیگری چشمی (زوم کننده تصاویر) است.

  • آپوکروماتیک

این تلسکوپ به نسبت نمونه قبلی پیشرفته تر می باشد. عدسی شیئی به کار رفته در این تلسکوپ دارای چند عدسی از جنس ED می باشد.

 

تلسکوپ‌های بازتابی

جمع آوری نور در این نوع از تلسکوپ ها توسط یک آینه مقعر انجام می شود. پوشش بازتاب آینه این تلسکوپ نقره یا آلومینیوم می باشد و آینه با اکسیده شدن آلومینیوم قابلیت بازتاب خود را از دست نخواهد داد و در صورت ایجاد پوششی بر روی نقره نیز دچار اکسید نمی گردد.

هر چند مدت یک بار بایستی این نوع از تلسکوپ ها را نظافت کرده و روکش آلومینیومی آن ها را تعویض نمود. نصب آینه خمیده این تلسکوپ در بخش انتهایی مانع از تغییر وزن زیر خود شده و این مسئله را می توان نقطه قوت تلسکوپ های بازتابی به نسبت نمونه شکستی دانست.

استفاده از تلسکوپ و لذت آن

بی شک لذت مشاهده و رصد آسمان در شب و دیدن ستارهای درخشان و اجرام سماوی قابل وصف نمی باشد. گاهی اوقات این کار با استفاده از چشم غیرمسلح انجام می شود. بی شک با در اختیار داشتن اطلاعاتی هر چند اندک و نیز استفاده از ابزاری مناسب این کار لذت بخش تر نیز خواهد بود. شما این امکان را خواهید داشت که برای تماشای زیبایی های آسمان نظیر کهکشان، ستارگان و آسمان بی‌کران از یک تلسکوپ استفاده کرده و به عنوان منجمی حرفه ای یا تازه کار از این همه زیبایی غرق لذت گردید.

عملکرد تلسکوپ

·        یکی از کارهای عمده تلسکوپ ها جمع آوری نور می باشد. اجرام آسمانی که در شب دارای نوری ضعیف هستند و امکان مشاهده آن ها با چشم غیرمسلح وجود ندارد نیاز است که برای مشاهده آن ها به کمک تلسکوپ ابتدا نور آن ها به کمک عدسی یا آینه تلسکوپ تقویت گشته و بیشتر شود. قدرت جمع آوری نور رابطه مستقیمی با قطر آینه یا عدسی تلسکوپ خواهد داشت.

·        به هنگام رانندگی در شب، نور چراغ خودروهای مقابل در صورت داشتن فاصله تنها به شکل نوری نقطه ای و تک نور مشاهده می گردند. اما با نزدیک شدن خودرو به راحتی می توان به صورت واضح تر دو چراغ آن را مشاهده نمود، با وجود آن که نور اجرام آسمانی را نمی توان به نور چراغ های اتومبیل تشبیه نمود اما مثال خوبی برای آشنایی با مفهوم تفکیک نور خواهد بود. یکی دیگر از کارهای تلسکوپ تفکیک نمودن نور اجرام آسمانی از یکدیگر می باشد.

هر چه دهانه تلسکوپ بزرگ تر باشد تفکیک نور در آن بالاتر خواهد بود و شما با چشمی غیرمسلح قادر به مشاهده دقیق دو ستاره یا یک کهکشان خواهید بود.

·        اگر چه بزرگنمایی نیز از کارهایی است که تلسکوپ آن را انجام خواهد داد اما بزرگترین کار او نخواهد بود. زیرا با تعویض چشمی به راحتی می توان این خاصیت را تغییر داد. شما این امکان را خواهید داشت که بسته به نیاز سوژه میزان بزرگنمایی را انتخاب نمایید.

در ازای هر اینچ یعنی ۲/۵ سانتی‌متر قطر دهانه‌ی تلسکوپ، ۵۰ برابر بزرگ‌نمایی بدون افت کیفیت مقدار مطلوبی خواهد بود.

سیستم نوری تلسکوپ‌ها

  • تلسکوپ‌های شکستی یا گالیله‌ای:  عدسی محدب یا همان عدسی شیئی وظیفه جمع آوری نور در تلسکوپ های شکستی را برعهده دارد، بعد از آن که نور از این عدسی عبور داده شد، کانونی شدن و تشکیل تصویر نهایی توسط عدسی چشمی صورت خواهد گرفت. از آن جایی که هزینه ساخت این نوع از تلسکوپ ها در اندازه‌های بیشتر از ۶ اینچ و با کیفیت بسیار بالا می باشد لذا به طور معمول آن ها را در ابعاد کوچک می سازند.

  • تلسکوپ‌های بازتابی یا نیوتنی: نور در این تلسکوپ ها به وسیله آینه ای مقعر جمع آوری خواهد شد و بعد از رد شدن نور از این آینه، توسط آینه ای تخت کانونی خواهد شد و نور به سوی بالا فرستاده می شود و در نهایت عدسی چشمی به وجود آورنده تصویر می باشد. اختراع این ترکیب نوری از سوی نیوتن انجام شد.

هزینه ساخت تلسکوپ‌های نیوتنی با کیفیت و قطر دهانه‌ی بیشتر به نسبت نمونه های شکستی پایین تر می باشد.

  • تلسکوپ‌های ترکیبی:  این تلسکوپ ها همان گونه که از نام آن ها نیز می توان حدس زد به طور همزمان از عدسی و آینه بهره می برند. در این تلسکوپ ها آینه مقعر نور را جمع آوری خواهد نمود و البته پیش از آن در جلوی دهانه تلسکوپ خطاهای نوری تلسکوپ توسط یک عدسی از طریق تغییراتی در پرتو نور کم می گردد.

نوع استقرار تلسکوپ‌ها

نصب بر روی اسقراری مناسب نیز به اندازه لوله اپتیکی در بازدهی یک تلسکوپ اثرگذار خواهد بود و استقرار انتخابی بایستی ضمن رفع نیاز شما دارای کارکردی ساده نیز باشد.

استقرار تلسکوپ ها به دو صورت انجام می گیرد:

1.      استقرار استوایی: برای عکاسان نجومی که برای پیدا کردن ستاره ها از موتورهای ردیاب استفاده می کنند پایه های استوایی انتخاب مناسبی خواهد بود.

در صورت استفاده از این نوع از پایه ها رصد آسمان کمی دشوار خواهد بود چرا که به منظور تغییر مسیر تلسکوپ شما به ناچار به جای انتخاب مسیر مستقیم بایستی چندین بار تغییر جهت داده تا در نهایت جرم مورد نظر را بیابید.

چنانچه فردی تازه کار هستید و تنها به قصد رصد آسمان از تلسکوپ استفاده می کنید این نوع از استقرارها به شما توصیه نخواهد شد. هر چند ممکن است که استقرار استوایی به منظور رصد و بزرگنمایی زیاد به کارتان آید.

2.      استقرار سمتی- ارتفاعی: به کمک این نوع از پایه ها شما به راحتی می توانید حرکت و پیمایشی کاملا آسان را در آسمان تجربه کنید. در این استقرار به آسانی امکان تغییر جهت تلسکوپ در محور سمت و ارتفاع وجود خواهد داشت. به نوعی می توان گفت همچون سه پایه عکاسی عمل می کند.

سیستم جستجوی خودکار ( Goto)

برخی از تلسکوپ ها در بخش استقرار خود دارای سیستم جستجوی خودکار می باشند. به کمک این سیستم شما توانسته تنها به واسطه زدن چند کلید هدایت تلسکوپ به سمت مورد نظر را انجام دهید. البته در صورت برخورداری تلسکوپی از این ویژگی، سبب افزایش هزینه خرید خواهد شد. اما چنانچه که ترجیح می دهید رصد و جستجوی اجرام آسمانی به صورت خودکار انجام شود این قابلیت بسیار کاربردی و مطمئن خواهد بود. این قابلیت در رصدهای عمومی و مراکز آموزشی نیز به کمک اپراتورها می آید.

تلسکوپ و لوازم جانبی آن

·        چشمی

در کنار لوله ی اپتیکی و استقرار مناسب به منظور رصد آسمان با تلسکوپ، لوازم دیگری چون چشمی نیز بایستی در اختیار شما قرار گیرد. در صورتی که چشمی تلسکوپ مورد نظر از کیفیت قابل قبولی برخوردار نباشد عملکرد تلسکوپ نیز مطلوب نخواهد بود. شاخصه ی بارز چشمی نیز در واقع فاصله کانون چشمی می باشد که تنظیم بزرگنمایی تلسکوپ با تغییر آن صورت خواهد گرفت.

·        عدسی بارلو

نصب این عدسی پیش از چشمی انجام خواهد شد و وظیفه بزرگنمایی را برعهده دارد.

·        جوینده

جوینده ها در واقع تلسکوپ های کوچکی می باشند که در کنار تلسکوپ اصلی قرار گرفته و به افزایش میدان دید کمک می کنند و در نتیجه جرم مورد نظر خیلی راحت تر پیدا خواهد شد. مشاهده اجرام تنها به وسیله چشمی، کمی دشوار می باشد.

·        فیلتر

نصب فیلترهای استاندارد در بخش جلوی دهانه تلسکوپ انجام شده و باعث کاهش نور خورشید خواهند شد. نمونه هایی که نصب آن ها در پشت و یا روی چشمی انجام می گردد احتمال داشته به هنگام رصد خورشید ذوب شده و صدمه ای به چشم وارد کنند.

از دیگر فیلترهای مورد استفاده می توان به فیلتر رصد ماه، فیلتر مخصوص سحابی‌ها و اجرام واقع در اعماق آسمان اشاره نمود.

انتخاب تلسکوپی مناسب

·        در رابطه با انتخاب و خرید تلسکوپی مناسب این تصمیم شما می باشد که حرف نهایی را خواهد زد. بی شک شما بایستی تلسکوپی را انتخاب کنید که برای شما بیشترین استفاده را داشته باشد. در انتخاب تلسکوپ عواملی چون بودجه، علاقه، وزن و کاربرد عکاسی نیز تاثیرگذار خواهند بود.

·        برای تماشای اجرام آسمانی از روی پشت بام، یک تلسکوپ شکستی روی سه پایه‌ی سمتی-ارتفاعی یا تلسکوپی رومیزی انتخاب مناسبی خواهد بود.

·        برای رصد اعماق آسمان، تلسکوپ نیوتنی با قطر ۶ اینچ و بیشتر برای شما بسیار کاربردی خواهد بود.

·        اما در صورتی که علاقه ای به رصد ماه و سیارات ندارید می توانید هزینه کمتری کرده و به منظور رصد اجرام آسمانی به سراغ دوربین های دوچشمی بروید.

تا به این جا ما تمام تلاس خود را به کار گرفته تا نکات مهم برای انتخاب تلسکوپی مناسب را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، در ادامه نیز به معرفی برخی از بهترین تلسکوپ های موجود در بازار خواهیم پرداخت تا بتوانید از بین آن ها تلسکوپ مناسبی را برای خود انتخاب نمایید.

  • تلسکوپ دریسکو مدل F700127EQ

این تلسکوپ را می توان در بین تلسکوپ های دریسکو قوی ترین و حرفه ای ترین گزینه دانست. از مشخصه های این تلسکوپ می توان به فاصله کانونی 700MM  و قطر دهانه 127 MM قدرتی بالا و شفافیتی فوق العاده اشاره نمود. به همراه کلیه تلسکوپ هایی دریسکو یک سی دی نصب و آموزش فارسی ارائه خواهد شد. تمامی لنزهای به کار رفته در تلسکوپ های دریسکو از نوع شیشه ای می باشند.

·        تلسکوپ مید مدل Polaris 114 mm EQ

کمپانی مید در واقع اولین کمپانی سازنده تلسکوپ های پویا و به روز می باشد که تلسکوپ های سری “پلاریس” (Polaris) از سری محصولات آن می باشد. تلسکوپ بازتابی 114میلیمتر پلاریس نیز یکی از محصولات این کمپانی است که از مهم ترین ویژگی های آن می توان انعطاف پذیری بالا، حجم کم و وزن سبک را نام برد. عدسی های این تلسکوپ از پوششی چند لایه و کامل برخوردار می باشند که این موضوع به وضوح و شفافیت هر چه بیشتر تصاویر کمک می کند. نصب این تلسکوپ بر روی مقر استوایی با پایه های استیل انجام خواهد شد و در نتیجه تلسکوپ قادر به حرکت در دو محور بعد و میل می باشد. علاوه بر آن به کمک دو پیچ حرکت ریز موجود روی مقر به هنگام ردیابی و رصد اجرام آسمانی در حال حرکت، میزان دقت افزایش خواهد نمود. این تلسکوپ از نوع بازتابی- نیوتونی می باشد. از دیگر مشخصه های این تلسکوپ می توان به وزن 10.12 کیلوگرمی، وزن تیوپ 2.5، فاصله کانونی 1000 میلی متری، نسبت کانونی 8.8، قابلیت بزرگنمایی تا 228 برابر، توان گردآوری نور تا 361 برابر چشم انسان، جوینده ای با نور قرمز، چشمی 6.3، 9 و 26 میلی متر (“1.25) سری MA اشاره نمود.

 

 

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4]
Likes1Dislikes1
منابع : ناموجود
نویسندگان : ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 1 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.


تبليغات تبليغات تبليغات تبليغات